Zlámalová: Orbánnak igaza volt. Az újságírók csődöt mondtak a migránsválság tálalásában

Az emberek az alternatív média felé fordulnak, mert a tradicionális sajtó olykor elhallgatja a tényeket, vagy pedig színesíti a valóságot, vallja Lenka Zlámalová, az echo24.cz portál publicistája.

 

Szerinte természetes, hogy a média bizonyos embertípusokat vonz – döntő többségében baloldaliakat és aktivistákat.

 

“Hasonlóan, mint a közgazdaságtan vagy a jog, melyek a gyakorlatias, harcos tipusok körében népszerűek, akik szívesen kockáztatnak.”

 

Zlámalovát zavarja, hogy a sajtó elhallgatja a tényeket, vagy pedig manipulálja a közvéleményt, mint azt a migránsválság idején is tette.

 

„Amikor úgy írja le a valóságot, hogy az nem a miénk és nem felel meg mindannak, ami körülvesz bennünket, akkor az emberek felteszik maguknak a kérdést: mit akar ez jelenteni?“

Hírdetés

 

Zlámalová emlékeztet arra is, hogy a migránsválság idején az újságírók Orbán Viktor miniszterelnököt is rasszistának kiáltották ki.

 

Marek Vagovič Zlámalovával készült teljes interjúja, mely az aktuality.sk-n jelent meg, itt található.

 

 

Zlámalovához hasonlóan a Körkép.sk is hasonló saját tapasztalatról számolt be a migránsválság idején 2015. szeptemberében, amikor hét napot a .týždeň hetilappal együtt Röszkén és a szerbiai Horgoson töltöttünk a frontvonalban, hogy feltérképezzük a helyzetet. Erről be is számoltunk olvasóinknak, többek között ebben az írásban.

 

aktuality.sk/Körkép.sk

 

Nyitókép: youtube.com


Forrás:korkep.sk
Tovább a cikkre »