"Remélem, Trumpot meggyilkolják!” – ÍGY A FEKETE POLITIKUS

Bocsánatot kért vasárnap az a FEKETE demokrata párti politikus, aki korábban saját Facebook-oldalán közzétett bejegyzésében azt írta, reméli hogy meggyilkolják Donald Trump amerikai elnököt.

Maria Chapelle-Nadal, Missouri állam törvényhozásának egyik demokrata párti női szenátora Ferguson városban tartott sajtótájékoztatót vasárnap, ott kért nyilvánosan bocsánatot Donald Trumptól és családjától, valamint Missouri állam polgáraitól és a missouri törvényhozásban dolgozó kollégáitól.

A politikus azonban azt is közölte, hogy Eric Greitens kormányzó felszólítása ellenére sem hajlandó lemondani.

Hírdetés

Chapelle-Nadal csütörtökön a Facebookon azt írta, „remélem, Trumpot meggyilkolják!”. A közvélemény és mindkét párt politikusainak óriási felháborodása nyomán törölte a bejegyzést, majd szintén a közösségi oldalon magyarázkodni kezdett.

„Elkeseredett vagyok. Komolyan gondoltam, amit írtam? Nem. Elkeseredett vagyok? Nagyon. Az elnök károkat okoz. Gyűlöletet kelt” – írta újabb bejegyzésében. ÉS UGYE, Ő NEM KELT GYŰLÖLETET?

A bejegyzés törlése ellenére republikánus és demokrata párti politikusok egyaránt felháborodásukat fejezték ki, és többen lemondásra szólították fel őt.

Claire McCaskill, a washingtoni törvényhozás demokrata párti szenátora közleményt adott ki, amelyben felháborítónak nevezte a bejegyzést, és lemondásra szólította fel Chapelle-Nadalt. Missouri kormányzója és alkormányzója szintén távozásra szólította fel a politikust, aki politikai tudományokból és szociológiából diplomázott.


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »