Rémálom Visegrádon: a nyílt utcán akarták elrabolni a gyerekeket

Rémálomszerű jelenet játszódott le múlt pénteken a 12 év alatti korosztály fociedzése után, Visegrádon. A fiataloknak túl sokat kellett volna várniuk a sportpálya melletti megállóban a buszra, ezért néhányan úgy döntöttek, hogy az este fél nyolckor végződött edzés után lesétálnak egy megállót.

– Egymástól egy kicsit leszakadva, hatan indultak el az öt­perces sétára. A két megálló között voltak, amikor megállt a hátul haladók mellett egy fehér, lesötétített ablakú Audi és egy rendszám nélküli fekete furgon, aminek az ablakából kinyúlt egy kéz és megragadta a fiamat. Szerencsére mellette volt az unokatestvére, aki bátran megfogta a bajba jutott fiam másik karját és elrántotta, majd együtt kiabáltak a többieknek, hogy fussanak. Ha nincs mellette, elrabolhatták volna szegényt – elevenítette fel az elképesztő történetet a Borsnak az egyik megrémült édesanya, Erika, hozzátéve: az egyik kislányt a rollerével próbálták elragadni.

– Ezalatt pedig a fehér kocsi továbbment, és a sofőr az árokban bujkáló többi gyerek mellé hajtott és a kocsi lámpájával vi­lágítva kereste őket, majd szerencsére feladta. A gyerekek beszámolói alapján a támadók nem szóltak hozzájuk, az arcukat pedig nem látták, mivel kapucnit viseltek. Felfoghatatlan, de ko­rábban már látták ezt a kocsit a focipálya körül cirkálni – fakadt ki egy másik anyuka, akinek a gyermeke szintén érintett az ügyben. Az elképesztő bátorságról tanúbizonyságot tett gyerekek egy része elfutott, a többi pedig elbújt az árokban, aztán felszálltak a buszra és hívták a szüleiket.

Hírdetés

Megkerestük a Visegrádi Sportegyesületet, aminek az elnökhelyettese, Szendrei Lajos elmondta lapunknak, hogy a szerdai edzésre a körzeti megbízottat és a polgármestert is lehívta, hogy a szülőkkel átbeszéljék a gyerekek védelmét szolgáló biztonsági intézkedések fokozását.

Visegrád önkormányzata közleményt adott ki: a polgármester kezdeményezésére a rendőrség és a polgárőrség részvételével egyeztetés történt. A rendőrség a vizsgálatot azonnal megkezdte, ezzel egyidejűleg fokozzák a rendőri jelenlétet. A szentendrei rendőrök az ügyben adatgyűjtést végeztek, az érintett személyeket meghallgatták.

– Egyelőre nem merült fel olyan körülmény, amely bűncselekmény elkövetésének gyanúját támasztaná alá, ettől függetlenül az eset összes körülményét megvizsgáljuk – közölték a Pest Megyei Rendőr-főkapitányságon.

bors


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »