Rekordszámú migránsnak sikerült Magyarországra jutnia

Nyár eleje óta nem jutott át annyi illegális bevándorló a déli határon felépített kerítésen, mint tegnap. Folyamatosan munkát adnak a rendőröknek és a katonáknak, hiszen például Ásotthalomnál, Apátfalvánál, Kelebiánál is tartóztattak fel határsértőket – és ez még nem is a teljes lista. Az is nehézséget okoz, hogy nem csak a szerb határszakaszon, hanem Horvátország felől is jött egy nagyobb csoport. Őket Baranya megyében állították meg a rendőrök.

Eldobott szemet, ételmaradékot, és ruhákat hagytak maguk után a migránsok ea vajdasági Királyhalom közelében. A híradó stábja egy főként afgán migránsokból álló csoporttal találkozott, akik épp a magyar határtól gyalogoltak vissza Szerbiába. Kérdésre válaszolva úgy nyilatkoztak: egyelőre visszatérnek Belgrádba, de később újra megpróbálják átlépni a határszakaszt.

Másoknak viszont sikerült kijátszaniuk a határőrizetet: 49 magát pakisztáninak valló migránst fogtak el Bezedeknél, nem messze a magyar-horvát határtól. A migránsok sem személyazonosságukat, sem magyarországi tartózkodásuk jogszerűségét nem tudták igazolni. A rendőrök így visszakísérték őket a biztonsági határzárhoz.

Hírdetés

A szerb-magyar határszakaszon pedig ötvenhárom határsértőt tartóztattak fel a rendőrök – péntek este. Többségüket Ásotthalomnál fogták el. Legtöbbjük azt mondta Pakisztánból jött, de volt aki indiai és nepáli állampolgárnak vallotta magát. Papírjaik azonban nem voltak.

Ezzel egy időben a rendőrök Kiszombornál is feltartóztattak egy 16 afgán férfiból álló csoportot. A rendőrök mindannyiukat visszakísérték az ideiglenes biztonsági határzárhoz.

Kelebiánál egy tehervonat rakományában megbújva próbált meg Magyarország területére bejutni két illegális migráns.

Pénteken összesen 128 bevándorló jutott át a déli határon. Ezzel három hónapos rekord dőlt meg: nyár eleje óta nem sikerült ennyi illegális bevándorlónak bejutnia Magyarországra egyetlen nap alatt.


Forrás:gondola.hu
Tovább a cikkre »