Nógrádi: Schulz ígérete fizikai képtelenség

Nógrádi: Schulz ígérete fizikai képtelenség

BUDAPEST. Akár nagykoalíció jön létre, akár kisebb pártokkal áll össze a CDU-CSU, Schulz bukása a valószínû – mondta Nógrádi György biztonságpolitikai szakértõ az M1 aktuális csatornán.

A legfrissebb adatok szerint Angela Merkel gyõzelme és a szociáldemokraták második helyezése nem kétséges, a verseny most a kisebb pártok között a harmadik helyezésért folyik. A fõ kérdés, milyen koalíciónak lesz kormányképes többsége.

Nógrádi György szerint a hétfõi Martin Schulz beszéd egy kérdezz-felelek játék volt. Hozzátette, a beszéd során 13-szor szidta Merkelt, ellenben a magyar kormányt nem említette. Schulz azon ígérete, hogy négy év alatt a német államadósságot eltörli és mindemellett óriási beruházások veszik majd kezdetüket az országban, egyszerûen képtelenség – mondta.

Schulz mindent megígért

A biztonságpolitikai szakértõ megjegyezte, hogy a lakosság részérõl a problémafelvetésekbõl kitûnik, hogy nagyon nagy a relatív szegénység az országban. A régi NDK területei 27 évvel az egyesítés után még mindig 27 százalékkal vannak lemaradva a korábbi NSZK-hoz képest – fûzte hozzá.

Hírdetés

Schulz mindenkinek mindent megígért – mondta Nógrádi György az M1 Ma reggel címû mûsorában. Ezért a kérdés leginkább az, hogy a konzervatívnak mondható CDU-CSU kivel akar összefogni. Az SPD hagyományosan egy 35-40 százalék körüli párt, akik most mélyponton vannak, nagyjából 20 százalékon állnak.

Az AfD-nek (Alternatíva Németországért) az az alapvetõ koncepciója, hogy nem szabad a migránsokat az országba beengedni. A Die Linke leginkább a volt NDK területein erõs, kommunista utódpárt.

Az integráció lehetõségét feszegették

Egy ún. „jamaicai koalíció” létrejöttének lehetnek esélyei, amely ebben a konstrukcióban (CDU-CSU, liberálisok és zöldek – azaz fekete-sárga-zöld) biztos, hogy többséget kapna. Nógrádi György szerint, akár nagykoalíció jönne létre a CDU-CSU vezetésével, akár kis pártokkal fognak össze Merkelék, Schulz akkor is megbukik.

Mind a két jelölt az integráció lehetõségeit feszegette a viták során, ahol a lakosság az integráció mûködésképtelenségét hangsúlyozta. Merkel úgy nyilatkozott, hogy egyesével vizsgálják meg a menedékkérõket, akik bûncselekményt követtek el, visszatoloncolják. Nógrádi hozzátette, hogy jelenleg Németországban 266 500 ember vár visszatoloncolásra. De hova? – tette fel a kérdést a mûsorban a szakértõ.  További 115 ezer bevándorló vár a döntésre még.


Forrás:hirek.sk
Tovább a cikkre »