Nem kér az oroszokból a magyar

Nem kér az ország az oroszokból – emiatt reccsent meg a kormányba vetett bizalom. És a „külpolitikai elégedetlenség” beszüremlik a belpolitikába is – se a civilek, se a CEU megfenyítése nem találkozik a népakarattal. Ezt írja a Vasárnapi Hírek, hivatkozva a szocialistákhoz közeli Publicus Intézet felmérésére. 

Hírdetés

A lap szerint alig fél éve erősen tartotta magát a mítosz, hogy a magyar külpolitika hazánk érdekeit szolgálja. A „bízók” aránya azonban november óta 57-ről 45 százalékra apadt, miközben már háromszor annyian gondolják azt, hogy a honi külügy Putyin elnök javáért dolgozik. Most az MSZP-sek 40, a jobbikosok 36, a bizonytalanok 29 százaléka hiszi ezt. Egyedül a Fidesz-bázis tűnik megingathatatlannak, a kormánypárt híveinek csak 7 százaléka tartja oroszbérencnek a kabinetet, míg 69 százalékuk vallja, hogy a rezsim a hazát szolgálja.

A lakosság többsége szerint Oroszország veszélyt jelent hazánkra – a baloldal szavazóinak 60 százaléka érzi így, a Jobbik-híveknek és a bizonytalanoknak majdnem a fele vallja ezt. Sőt: a Fidesz-tábor 21 százaléka sem Moszkva-párti. A magyarok többsége még mindig „nyugatos” – ezt bizonyítja, hogy több mint 60 százalékuk ma is üzembiztosan csatlakozna az európai közösséghez.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »