Mi, hol, mikor?

Mi, hol, mikor?

Rendezvények a magyar költészet napja alkalmából

* A sepsiszentgyörgyi Bod Péter Megyei Könyvtárban április 13-án, szerdán 18 órától bemutatják Tóth Krisztina költő, író, műfordító Bálnadal című verseskötetét. A szerző beszélgetőtársa Murányi Sándor Olivér író, közreműködik Szántó Marcell zenész, a szerző fia. * Az árkosi községháza nagytermében április 13-án, szerdán 18 órától bemutatják Márk Attila Az Isten láthatóképpen elősegél – Barabás János emlékiratai című könyvét. Beszélgetőtárs: Ferencz Csaba, lapunk munkatársa.

Színház OSONÓ SZÍNHÁZMŰHELY. Ma 19 órakor a magyar költészet napja alkalmából az unitárius templom konferenciatermében Nem vagyok, csak mások látnak című, József Attila szövegeiből készült előadását mutatja be az Osonó Színházműhely (rendező: Fazakas Misi, előadja: Mucha Oszkár). A helyek korlátozott száma miatt helyfoglalás szükséges az [email protected] e-mail-címen. TAMÁSI ÁRON SZÍNHÁZ. A sepsiszentgyörgyi színház ma 19 órától a kamarateremben tartja Az, amit mondani kell című Kányádi Sándor-estjének nyilvános próbáját a magyar költészet napja alkalmából. A társulat Stefan Arsenijević azonos című filmje alapján készült, Szerelem és más bűntények című előadását játssza április 12-én, kedden 19 órától a nagyteremben. Rendező: Theodor-Cristian Popescu.

Zene Ma 18 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében (Sepsiszentgyörgy, Olt utca 6. szám) a sepsiszentgyörgyi Plugor Sándor Művészeti Líceum diákjai lépnek fel: Sebestyén-Lázár Kata, Vajda Gergő, Kádár Balázs és Máthé Izabella. Felkészítő tanárok: Császár Katalin, Gábor Szabolcs, Szép Szilamér. Zongorakíséret: Kőmíves-Bokor Zsuzsa, Szabó-Siklódi Levente és Ambrus Sándor. A helyek száma korlátozott, jegyeket előre is meg lehet vásárolni a központ székhelyén naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 10 lej. * Április 12-én, kedden 18 órától az Árkosi Kulturális Központ koncerttermében rendkívüli kamarazene-hangverseny lesz, fellép: Sara Bărbuță – zongora, Camelia Bărbuță – szoprán és Ambrus Sándor – zongora. Jegyek a központ székhelyén vásárolhatók naponta 9–15 óráig (telefon: 0267 373 651). Egy jegy ára 20 lej.

Hírdetés

Bábelőadás és színházpedagógiai foglalkozás A Cimborák Bábszínház kiemelt célja a bábszínházat műfajként széles körben népszerűsíteni, ezért A fák titkos szíve című bábelőadáshoz (rendező: Páll Gecse Ákos) olyan típusú színházi nevelési projektet csatolt, amely V. és IX–XI. osztályos diákokat céloz meg. A bábelőadást követően Prezs­mer Boglárka színházpedagógus vezeti a játékos keretbe szervezett 50 perces foglalkozást, ahol egy csoportnyi diák lehetőséget kap arra, hogy a látott báb­előadás témáit közelebbről megvizsgálja. Ez a közös játék­alkalom a bontakozó személyiség formálásában, a világ, azon belül pedig a többiek megismerésében nyújt segítséget, valamint kiváló tanulási felületet biztosít a színházi kommunikáció, a színházművészet nyelvének megismerésére. Időpontok: április 12., kedd és április 13., szerda, helyszín: a Cimborák Bábszínház stúdióterme. Osztályok, csoportok jelentkezését a 0755 335 400 telefonszámon várják Csüdöm Eszternél vagy a [email protected] e-mail-címen.

Mozi A sepsiszentgyörgyi Művész mozi műsorán kedden: 16.15-től Sonic, a sündisznó 2. (magyarul beszélő), 16.30 órától Pirula panda (románul beszélő), 18.30-tól Un­charted (magyarul beszélő), 18.30-tól Nyughatatlanok (román feliratos), 20.45-től Halcsont (román feliratos), 20.45-től Párhuzamos anyák (román feliratos). Pénztárnyitvatartás és telefonos helyfoglalás 10–13 és 15–21 óráig; telefon: 0787 526 102, honlap: arta.cityplex.ro.

Hitvilág CSOPORTFOGLALKOZÁS. A sepsiszentgyörgyi unitárius egyháznál serdülőket nevelő szülők számára indul ingyenes csoportfoglalkozás. Az érdeklődők a lelkészi hivatalban jelentkezhetnek. SZEMERJAI REFORMÁTUS TEMPLOM. Ezen a héten mindennap 18 órától bűnbánati istentisztelet lesz a templomban, nagypénteken 11 órától.

Ügyelet GYÓGYSZERTÁR. Sepsiszent­györgyön ma 20–6 óráig a Gróf Mikó Imre utcai Help Net (telefon: 0367 802 977, éjszaka csak a sürgősségi recepteket adják ki); Kézdivásárhelyen ma a Gábor Áron utcai Richter Gedeon (0267 362 280) gyógyszertár teljesít szolgálatot. FOGÁSZAT. Sepsiszentgyörgyön a Sport utca 3. szám, 1/I/1. cím alatti Oral Care rendelőben (0267 708 465) egész héten 9–12 óráig; a Józef Bem utca 2/3/J/1. cím alatti Dent-Art rendelőben (0733 007 002) hétfőtől péntekig 12–18 óráig fogadják a sürgősségi eseteket.

Röviden LOMTALANÍTÁS. A Tega Rt. ma Erősdön és Előpatakon, kedden Hidvégen és Nyáraspatakon gyűjti a hulladékot (háztartási, elektronikus, illetve szelektív hulladékot: műanyagot, fémet, papírt és üveget). SZAVALÓVERSENY ÉS KIÁLLÍTÁS. Ma 17 órától Kézdivásárhelyen az Erzsébet Teremben szavalóversenyt tartanak, a rendezvény szünetében bemutatják Teleki Aranka népviselet-készítő Népi motívumok a modern ruházaton című kollekcióját. Szervezők: a Háromszéki Népfőiskola Egyesület és a Kézdiszéki Ifjúsági Szer­vezet. HÚSVÉTI KÉSZÜLŐDÉS. Április 13-án, szerdán 17 órai kezdettel Erdővidék Múzeumának Kászoni Gáspár Termében az érdeklődők ismerkedhetnek a hagyományos tojásírással, a tojáspatkolás fortélyaival. Meghívottak: Zsigmond Ibolya (Kisbacon, tojásírás) és Józsa József (Bodos, tojáspatkolás). A résztvevők vigyenek magukkal nyers és főtt tojást, puha rongyot és kevés szalonnabőrt a fényezéshez. A NÉP ÜGYVÉDJE SEPSISZENTGYÖRGYÖN. A nép ügyvédje brassói területi irodájának megbízottja ma 10 órától Sepsiszentgyörgyön a prefektúra épületében tart személyes meghallgatást. Az érdeklődők a prefektúrán jelentkezhetnek. SZÉKELY NEMZETI TANÁCS. A Székely Nemzeti Tanács sepsiszentgyörgyi székházában (Konsza Samu utca 21. szám) munkanapokon 9–13 óráig szimbolikus áron ismét megvásárolható A székely nemzet atlasza (A Székelyföld tájrajza és történelme), valamint elsősorban történelem szakos tanárok számára a Székely honismereti munkafüzet 1. (Tanári változat).


Forrás:3szek.ro
Tovább a cikkre »