"Megdögöltök, kutyák!" – Kapával támadt a rendőrökre egy rejtett erőforrás Sajóládon

"Megdögöltök, kutyák!" – Kapával támadt a rendőrökre egy rejtett erőforrás Sajóládon

A Miskolci Járásbíróság egy hónapra elrendelte az előzetes letartóztatását annak a gyanúsítottnak, akivel szemben hivatalos személy ellen felfegyverkezve elkövetett erőszak bűntette miatt indult büntetőeljárás.

A gyanúsítottal szemben – feleségének bejelentése alapján – Sajólád településen került sor rendőri intézkedésre. A gyanúsított a családjával szemben a rendőrök jelenlétében is agresszív volt, ezért a járőrök a gyanúsított feleségét és gyermekét a szolgálati gépkocsiba beültették.

A gyanúsított megpróbálta a gépkocsi ajtaját kinyitni, azonban őt az intézkedő rendőrök a gépkocsitól távol tartották, miközben a helyszínre erősítést kértek. A gyanúsított a rendőröket trágár szavakkal illette, és megöléssel fenyegette, miközben az egyik járőr két karját is lefogta.

A rendőr a gyanúsított szorításából a karját kihúzta, majd felszólította a terheltet, hogy ne akadályozza a rendőri intézkedést. A gyanúsított a rendőrautótól eltávolodott, egy nagyméretű követ vett magához, melyet a vállához emelt, és 5-6 méter távolságból a rendőrök irányába lendítette.

Hírdetés

Ezután bement az egyik lakóház udvarára, ahonnan egy kapát hozott ki, azt a jobb válla fölött fejmagasságba emelte, és a rendőrök felé indult, miközben azt kiabálta: "Megdögöltök, kutyák!"

Amikor a járőrök közelébe ért, az egyik rendőr fegyvert vett elő, minek hatására a gyanúsított a nála lévő kapát a földre dobta, és bement az udvarra, majd a rendőrök felszólítása ellenére elhagyta az intézkedés helyszínét.

A gyanúsított a fentieket követően a lakóhelyén elérhetetlenné vált, a felkutatására tett intézkedések csak később jártak eredménnyel. A gyanúsított kivonta magát az intézkedés alól, megszökött, majd megpróbált elrejtőzni.

A gyanúsításban szerepelő bűncselekmény miatt kiszabható, akár 8 évig tartó szabadságvesztés büntetésben rejlő szökés, elrejtőzés veszélyére figyelemmel a bíróság az előzetes letartóztatás elrendelését szükségesnek találta.

(Bíróság.hu – Híradó nyomán)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »