Macront váratlanul (balról) rúgták pofán /félelmetesen áthallásos cikk: Vichy-Horthy/

Macront váratlanul (balról) rúgták pofán /félelmetesen áthallásos cikk: Vichy-Horthy/

THE JERUSALEM POST

A jobboldali angol nyelvű izraeli lap cikkének címe: „A francia baloldali vezető tagadja Franciaország felelősségét a II. világháborús atrocitások ügyében – Diaszpóra”

A szöveg:

Jean-Luc Melenchon francia baloldali vezető élesen bírálta az ország új vezetőjét, amiért az azt mondta, hogy a francia kormány felelős volt a francia zsidók deportálásáért és haláláért a II. világháborúban.

Bogjában Melenchon Macronnak egy holokauszt megemlékezési, vasárnap tartott beszédét bírálta, amelyben az elnök erőteljesen beismerte nemzetének bűnösségét a holokauszt idején.

Melenchon azzal vádolta Macront, hogy az helytelenül nevezte a Vichy-kormányt – „a náci Németország kliens országa” – a francia kormánynak, holott a törvényes francia kormány akkor Nagy-Britanniában volt.

Hírdetés

Melenchon blogbejegyzésének végén azt mondta, „teljesen elfogadhatatlan, hogy Franciaországot, a francia népet felelősnek kikiáltani e bűnért”.

Azt is bírálta, hogy Macron az anticionizmust az antiszemitizmus új formájának nevezte.

A francia zsidók viszont nagyon élvezték, amit Macron mondott, mivel az volt az első beismerés egy francia köztársasági elnök részéről, hogy a franciák bűnrészesek voltak az ország zsidói üldözésében.

A Jerusalem Post közben odavetett mondatában Melenchont „Izrael-ellenes” és antiszemita kijelentésekkel terhes politikusnak nevezte.

Melenchon még hozzátette, „Macronnak nem áll a hatalmában hóhérnak nevezni valamennyi franciát”.

 

 

 

Megosztás:


Forrás:lovasistvan.hu
Tovább a cikkre »