Lovas István: Hajrá Orbán!

Lovas István: Hajrá Orbán!

OLTRE LA LINEA

Az olasz lap ismerteti, hogy az Európai Bizottság Magyarország ellen kötelezettségszegési eljárást indít a felsőoktatási törvény ügyében, amely állítólag fenyegeti a CEU-t.

„Orbán igen keményen és bátran reagált az Európai Parlamentben, Sorost úgy definiálva, mint egy olyan nagy pénzügyi spekuláns, aki több millió európai életét tette tönkre. Őszinte tapsok.”

A portál ezután ismerteti a CEU körüli vitákat, miközben e „Soros-egyetemet” úgy jellemzi, mint amelyiknek nyilvánvaló célja a multikulturalizmus és a tömeges migráció elősegítése. Ha nem ez lenne, „demokratáink” nem lennének ennyire felbolydulva, hogy védelmére keljenek.

Hírdetés

A cikk azután különféle olasz lapokban a magyar kormányt támadó cikkek érvelésével kel vitára. Például Andrea Tarquini újságíróval, aki a La Repubblicában azt írta, hogy a rendszerváltás óta nem volt még példa arra, ami most a CEU ellen történik.

„Micsoda? Hogy egy állam megengedi magának annak eldöntését, hogy milyen intézmények legyenek saját területén?”

A cikk úgy ér véget, hogy Magyarországnak a legszentebb és legsérthetetlenebb emberi és polgári joga – „hogy olyan szavakat használjunk, amelyek annyira tetszenek az európásoknak” – eldönteni, milyen szerkezete legyen és kit engedjen a saját területére. „Hajrá Orbán!”

Lovas István – www.demokrata.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »