Lecserélné konvektorát? Felejtse el…

Lecserélné konvektorát? Felejtse el…

Az ok? 

Kevés a pénz.

Hírdetés

A dél-dunántúli régióban hétfőn 11 óráig lehet vissza nem térítendő támogatást igényelni a gázkonvektorok cseréjéhez, ezután a pályázatbenyújtás lehetőségét határozatlan időre felfüggesztik – közölte a Nemzeti Fejlesztési Minisztérium (NFM) hétfőn. Mint ismert, a nyugat-dunántúli és közép-magyarországi régióban már péntek délben fel kellett függeszteni a pár órával korábban elindított pályázatot. 

A fűtéskorszerűsítésre alig egytized stadionnyi pénzt írtak ki: másfél milliárd forintot, amely nyilván nevetségesen kevés az igényekhez képest, persze korántsem olyan fontos, mint például a gyepfűtés.

Az Otthon melege program új alprogramja a földgázüzemű gázkonvektorok energiamegtakarítást eredményező cseréjéhez nyújt vissza nem térítendő támogatást. A közép-magyarországi, a nyugat-dunántúli és a dél-dunántúli régióból eddig mintegy 2400 kérelem érkezett be.
    
Legközelebb az észak-alföldi régióban, szeptember 26-án, kedden reggel 8 órától lehet a készülékek cseréjéhez támogatást igényelni elektronikus úton. Szeptember 27-től Dél-Alföldről, szeptember 28-tól Észak-Magyarországról, szeptember 29-től pedig Közép-Dunántúlról lehet pályázni a forrás kimerüléséig.
    
A gázkonvektorok cseréjéhez Közép-Magyarországon múlt csütörtöktől, a Nyugat-Dunántúlon pedig péntektől lehetett a vissza nem térítendő támogatást igényelni, a két régióban a pályázatok benyújtását pénteken 10-kor, illetve 12-kor felfüggesztették.


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »