Ha van sapka, az a baj, ha nincs, az a baj

Ha van sapka, az a baj, ha nincs, az a baj

Vannak, akik szerint a Jobbik azért hiteltelen, mert a párt feladta korábbi önmagát, szakított a radikalizmussal.
Mások szerint a Jobbik azért nem jó, mert hiányzik holdudvarából a sikeres kormányzáshoz szükséges értelmiségi, szakértői réteg.

Beszélgetések alkalmával leggyakrabban ezeket a kritikákat fogalmazzák meg a Vona Gábor politikáját fenntartásokkal kezelő ismerősök. Amire jelenlegi ismereteim szerint azt tudom mondani, hogy:

Hírdetés

– A Jobbik nem szakított a radikalizmusával, az ország problémáit változatlanul azoknak gyökeréig hatolva szeretné orvosolni. Hogy ez tényleg így van-e, eldől majd, amikor a párt nyilvánosságra hozza a választási programját, amit aztán össze lehet vetni a 2014-es, illetve a 2010-es hasonló dokumentummal.

– Személyes tapasztalataim szerint (is) egyre több kiváló szakember, értelmiségi „köt ki” a Jobbiknál, akiknek hozzáértése vissza fog tükröződni a 2018-as választási programban, majd remélhetőleg egy Jobbik-kormány teljesítményében is. 

Persze, az is igaz, hogy a messziről jött emberhez hasonlóan egy ellenzéki párt is azt mondhat, amit akar. Hogy a szöveg és a tett mennyire van összhangban, az csak kormányra kerülve derülhet ki. 
 


Forrás:alfahir.hu
Tovább a cikkre »