Gyújtsuk fel Orbán házát?

Gyújtsuk fel Orbán házát?

Orbán Viktor megint komoly bűnt követett el a demokrácia ellen. Nem főzött pörköltet a házához érkező tüntetőknek. Feleségét sem kérte fel arra, hogy szendvicseket kenjen. Gyermekei sem vittek köszöntő virágot a tüntizők elé.

Ezt ma a nyugati média szépen és hosszan meg fogja írni. Mert az ilyeneket meg kell írni. Szanyi Tibor is felszólal valahol, mindenki egyebet hadd ne kelljen nevesíteni. Szanyi kapitánynak legalább sajátos stílusa van.

No de vissza a hírhez!

Tegnap párszáz ember elment Felcsútra, hívtak hozzá kamerákat, és úgy tettek, mintha létező mondanivalójuk is akadna. Oda kellett menni, hiszed odahirdettek minden nagyszerű „kiemelkedőséget”. Hadházy Ákost, az LMP társelnökét, Juhász Pétert, az Együtt elnökét, Szabó Tímea, a Párbeszéd társelnökét, Törley Katalint, a Tanítanék Mozgalom aktivistáját és Vágó Gábort, a KELLESZ titkárát, korrupcióellenes aktivistát, karrierjét illetően volt LMP-s országgyűlési képviselőt.

Kiabáltak, fütyültek, rendőrre is csúnyán néztek. Vízbázisú festéket most nem vittek. Erre éppen nem találtak szponzort.

Volt egy lelkes aktivista persze, aki már-már bebizonyította, hogy piszkosul nagy diktatúra van itt. Egy rendőr megkérdezte, hogy ha már üvöltesz, miért teszed. Meg kért egy igazolványt. Az nem volt a fiatalembernél.

Hírdetés

Ezután gonosz represszió következett. Tartott vagy három percig. Amíg kiderítették, hogy a tüntető egy konkrétan definiálható magyar állampolgár. Ezután kedvesen tüntetni hagyták.

Felcsúton a kormányfővel, a családjával azt akarták tenni, mint korábban újságírókkal. Üvöltöttek, hogy felgyújtják Orbán házát! Hiszen a gyűlöletbeszéd nem rájuk alkalmazható kategória! Ők csak gyakorolják.

Megfélemlíteni, provokálni akartak. Kiprovokálni, hogy reagáljanak rájuk, hogy megmutathassák, ők valakik.

Vagy legalább jöjjön már az az átutalás.

Máté T Gyula – http://matete.pestisracok.hu

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »