Gulyás Márton: Ha valaki Orbán életére törne, én a golyó elé állnék

Gulyás Márton: Ha valaki Orbán életére törne, én a golyó elé állnék

Ástam már kertet, vágtam már fát, talán a 300 óra közmunka is menni fog. Bár bízom az enyhítésben, még akkor is, ha tudom: a magyar bíróság egyre kevésbé független – mondta kedden a PestiSrácok élő műsorában a Polbeatben Gulyás Márton ellenzéki aktivista Jurák Katával és Huth Gergellyel beszélgetve.

Gulyás nem tartja magát “húsvéti forradalmárnak” és a “kormánybuktató tüntetések vezéralakjának”, még ha ezt is írják róla. Állítja, ő a béke híve és nem számít, hogy egyesek mit írnak a tüntetések Facebook-oldalain, vagy mit skandálnak.

 – Az, hogy a diktátor takarodjon, az egy békés, elfogadható szöveg – érvelt, amire Jurák Kata visszakérdezett: “Ember, éltél már diktatúrában?”. Mire az aktivista: “Nem, de ahogy látom, lassan fogok.”

Ástam már kertet, vágtam már fát, talán a 300 óra közmunka is menni fog. Bár bízom az enyhítésben, még akkor is, ha tudom: a magyar bíróság egyre kevésbé független – mondta a keddi Polbeatben Gulyás Márton ellenzéki aktivista Jurák Katával és Huth Gergellyel beszélgetve. Gulyás nem tartja magát “húsvéti forradalmárnak” és a “kormánybuktató tüntetések vezéralakjának”, még ha ezt is írják róla. Állítja, ő a béke híve és nem számít, hogy egyesek mit írnak a tüntetések Facebook-oldalain, vagy mit skandálnak. – Az, hogy a diktátor takarodjon, az egy békés, elfogadható szöveg – érvelt, amire Jurák Kata visszakérdezett: “Ember, éltél már diktatúrában?”. Mire az aktivista: “Nem, de ahogy látom, lassan fogok.”

Hírdetés

Gulyás Márton kérdéseinkre válaszolva azt is kijelentette, nemcsak, hogy nem ért egyet az erőszakot követelő tüntetőkkel, de ha valaki Orbán Viktor életére törne – bár sajnálná pont érte feláldozni magát – mégis a golyó elé állna. Jézus Krisztusról pedig kifejtette: ő az a “figura”, aki a legnagyobb szociális forradalmat és zavargást hozta össze a történelemben. Szerinte már csak ezért is gáz számon kérni rajta, hogy a kerítéshez szervezett nagyszombati tüntetéssel belerondítottak a keresztény ünnepbe.

Szóba került a migránsválság is. – Ezért a menekültpolitikáért a gyerekeink is szégyenkezni és magyarázkodni fognak, hiszen rideg elutasítás helyett kenyeret, fedelet és iskolát kéne adnunk a bevándorlóknak – magyarázta meg Gulyás Márton, aki szerint hiába példálózunk az mexikói kerítéssel, mert az USA a világ legszégyenletesebb demokráciája. Orbán Viktor kabinetét pedig a “rendszerváltás utáni legbrigantibb kormánynak tartja”. A korábban általa vezetett Krétakör Alapítvány Soros-pénzeiről elmondta: Hatalmas problémája a kapitalizmusnak, hogy óriási tőkék halmozódnak fel, amelyek tulajdonosai aztán beleszólnak a politikába. “A Soros Györggyel szembeni kritikák validak, hiszen ő a pénzét becstelenül szerezte. Abban az esetben azonban el lehet fogadni azt a pénzt, ha jó célra adja és a fogadó nem adja el a véleményét is a támogatónak” – fejtette ki Gulyás Márton.

Polbeat minden kedden este hétkor a Revolution 56 Szabadságharcos Sörözőből közvetítve (Budapest, II. kerület, Bem rakpart 53., a Margit híd budai hídfőjénél.)

Készítette: Tihanyi Rita és Susánszky Mátyás

Forrás: PestiSrácok.hu


Forrás:polgarportal.hu
Tovább a cikkre »