Erősödik a muszlim antiszemitizmus, ami azért baj, mert eltereli a figyelmet a látens antiszemitákról

Erősödik a muszlim antiszemitizmus, ami azért baj, mert eltereli a figyelmet a látens antiszemitákról

Erősödik a németországi zsidó közösségben az aggodalom a többnyire muzulmán vallású menedékkérők beáramlása révén megjelenő "muszlim antiszemitizmus" miatt – mutatta ki egy hétfőn ismertetett felmérés.

A szövetségi parlament (Bundestag) által a németországi antiszemitizmus vizsgálatára felkért független szakértői testület jelentése szerint a németországi zsidó közösségben mutatkozó véleményáramlatokat feltérképező felmérés (ejnye, hát honnan tudták, hogy ki a zsidó, akit megkérdezhetnek a felmérés során? – a szerk.) kimutatta, hogy a közösség viszonyulása a migránskérdéshez ellentmondásos.

Sok németországi zsidó ugyan önkéntes, társadalmi munkával hozzájárult a menedékkérők ellátásához, de csupán a megkérdezettek 34 százaléka ért egyet azzal az állítással, hogy a "menekültek" bevándorlása kedvező változásokat hozhat a németországi zsidók számára.

A túlnyomó többség, 70 százalék egyetért azzal az állítással, hogy “az antiszemitizmus erősödik majd Németországban, mert sok menekült antiszemita”.

Szintén 70 százalék úgy véli, hogy a "menekültek" beáramlása révén annyira feszültté vált a társadalmi légkör Németországban, hogy kedvezőtlen változások következhetnek be a zsidó közösség helyzetében. Ugyancsak többségi – a megkérdezettek 56 százaléka által osztott – vélemény, hogy megszaporodhatnak a zsidók és zsidó intézmények elleni támadások.

Persze az "unokatesók" beáramlása nélkül is dühöng az antiszemétizmus

Hírdetés

Ugyanakkor 84 százalék azzal az állítással is egyetért, hogy az antiszemitizmus a "menekültek" nélkül is probléma Németországban – áll a kutatási jelentésben.

A kérdőíves felmérés mellett interjús kutatást is végeztek, amelynek alapján a németországi zsidó közösségben sokan úgy érzékelik, hogy a "menekültek" révén megjelenő antiszemitizmus egyre agresszívebb, erőszakosabb formát ölt. Sok interjúalany hangot adott annak a véleményének is, hogy a muzulmán országokból érkező "menekültek" “antiszemita nevelést” kaptak hazájukban. Ugyancsak sokan jelezték, hogy attól tartanak, nem kapnak védelmet, ha felerősödik a muzulmán csoportok részéről fenyegető veszély – olvasható a jelentésben, amely szerint csaknem valamennyi interjúalany beszélt arról, hogy fél a “muszlim antiszemitizmusnak” a migránsok beáramlása révén zajló erősödésétől.

Mohamedék elterelik a figyelmet a látens antiszemitákról

Azonban – tették hozzá a Bundestag megbízásából dolgozó kutatók – ez a fajta “importált gyűlölet” csak egy a németországi antiszemitizmus különböző formái közül.

A szakértők szerint a német lakosság ötödére jellemző a látens antiszemitizmus, és a migrációs válság miatt a nyilvánosságban a muzulmán vallású emberek jelennek meg a németországi antiszemitizmust okozó fő tényezőként. Így elterelődik a figyelem a nem importált zsidóellenesség fő hordozójáról, a szélsőjobboldali szubkultúráról, és míg a muzulmán társadalmi szervezetek és vallási intézmények általánosító módon az "antiszemita uszítás" színtereiként jelennek meg, egyelőre nincsenek tudományos adatok arról, hogy valójában mennyire jellemző a zsidógyűlölet a németországi muzulmán közösségre.

A 82,2 milliós Németországban nagyjából 4-4,5 millió muzulmán él, többségük szunnita török. A sáskajárás révén 2015 óta valószínűleg több mint félmillióval nőtt a muszlimok száma az országban. A zsidó vallási közösségek tagjainak létszáma nagyjából 100 ezerre tehető az MTI szerint.

Korábban írtuk: Zsidó múzeumba és buzikurzusra vinné Mohamedéket a németországi főkipás

Kapcsolódó a folyamat megértéséhez: Ütnek minket és sírnak közben, avagy miért bomlasztják a zsidók a félt és gyűlölt gazdanépeket?


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »