Egy füst alatt 13 milliárdot focizott el Orbán Viktor

Egy füst alatt 13 milliárdot focizott el Orbán Viktor

További milliárdokat öl sportcélú támogatásokba, főként labdarúgásra a kormány: a keddi Magyar Közlönyből derül ki, hogy Orbán Viktor maga hagyta jóvá a Diósgyőri Városrész Testgyakorló Kör Sportegyesület észak-magyarországi és felvidéki sportfejlesztési terveit, amelyekre összesen 9,97 milliárd forintot szántak.

Ebből az összegből a DVTK edzőközpontokat, illetve multifunkciós sportcsarnokot épít, utóbbit birkózótermekkel, orvosdiagnosztikai és rehabilitációs ellátóval is felturbózzák.

Foci minden határon túl

A támogatás a labdarúgás szempontjából is kiemelten fontos:a diósgyőri egyesület felújítja a salgótarjáni Szojka Ferenc Stadiont és az egri Szentmarjay Tibor Stadiont, valamint  – pontosabban meg nem határozott helyen, időben és összegből – létrehoznak egy felvidéki labdarúgó-akadémiát is.

Mint a Magyar Nemzet már kedden megírta, a felvidéki akadémiára szánt támogatás mellett további milliárdok jutottak a határon túli magyar focifejlesztésére: a legtöbb pénzt a Magyar Labdarúgó Szövetségen (MLSZ) keresztül a szlovák második ligában szereplő Komáromi Football Klub kapja, amely ötmillió-kilencszázezer eurót, azaz nagyjából 1,8 milliárd forintot költhet a klub által használt stadion felújítására.

Hírdetés

A kapott pénzből lebontják a futballpálya körül lévő földsáncot, új fűtött füves pályát alakítanak ki, de lesz műfüves pálya is, valamint felújítják a meglévő öltözőket és lelátókat is. Mindemellett új lelátót is építenek.

http://mno.hu/

A kormány emellett összesen 413,2 millió forinttal támogatja – szintén az MLSZ-en keresztül – a Székelyföld Labdarúgó Akadémiát és alközpontjait is.

80 millió forintot adnak a hiányzó működési költségek fedezéséreSzékelyudvarhelyen 60×40 m-es műfüves pálya építése világítással, összesen 40,0 millió forint értékbenMarosvásárhelyen műfüves nagypálya építése világítással, összesen 100,0 millió forint értékbenKézdivásárhelyen műfüves nagypálya építése világítással, összesen 100,0 millió forint értékbena Márton Áron Tehetséggondozó Központ Kollégiumának 2016. évi működtetéséhez 93,2 millió forintot adnak

Orbán Viktor kabinetje nem feledkezik meg a jelenleg harmadik osztályban szereplő Kazincbarcikáról sem, a fociklub ugyanis 492 millió forintot kap sportpályafejlesztésre. A cél, hogy elvégezzék az NB II-es licenchez szükséges fejlesztéseket.

A Magyar Közlöny szerint a kabinet jóváhagyta a Sajóvölgye Focisuli Sportegyesület sportfejlesztési programját is, így a program összesen 200 millió forintnyi támogatást kap.

Összegezve: a kormány egyetlen rendelkezéscsomagban közel 13 milliárd forintot költött sportfejlesztésekre, az összeg túlnyomó részét pedig a miniszterelnök kedvenc sportágához csatornázták be.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »