Dolgozik Bienerth kaszája, Csurka Gergely felállt

Dolgozik Bienerth kaszája, Csurka Gergely felállt

Az utód Dénes Tamást már egy nappal a lemondás előtt MÚSZ-sajtófőnökként tüntették fel.

Korszakos tisztségviselő jelentette be távozását a Magyar Úszó Szövetségből (MÚSZ), nem más, mint a 13 éve sajtófőnökként szolgáló Csurka Gergely – tudta meg lapunk magától az érintettől.

A változás előzménye, hogy Bienerth Gusztáv MÚSZ-elnök mint egyedüli jogosult hétfőn, egy nappal a botrányos úszóközgyűlést követően megküldte jelöléseit a Nemzetközi Úszószövetség (FINA) bizottságaiba, a sajtóbizottságba viszont – ahová az eddigi tag Csurka jelölését már korábban elkészítették – nem delegálta újra az ott 7 esztendeje dolgozó Csurkát.

Felmondása részletei iránt érdeklődve kerestük Csurka Gergelyt, aki mivel igen elfoglalt a nyári budapesti vizes-vb szervezése kapcsán, késő délutáni telefonhívást kért lapunktól. Amint elérjük, cikkünk frissül.

Bienerth Gusztáv jelölései a FINA bizottságaiba

Hírdetés

Bienerth Gusztáv jelölései a FINA bizottságaibadr. Kemény Dénes – edzőbizottság; dr. Molnár Tamás – vízilabda-bizottság; Petrov Iván – úszóbizottság; Kelemen Ildikó – műugró-bizottság; Fodor Szabolcs – nyíltvízi bizottság; Kobolák Gabriella – szinkronúszó-bizottság; Natalja Taraszova – bizottság megjelölése nélkül; dr. Merkely Béla – orvosbizottság; Tiszeker Ágnes – doppingellenőrző-bizottság; dr. Salamon Ferenc – Masters-bizottság

Csurka egyébként úszószakíró, és munkatársa a FINA lapjának, az Aquatics World Magazine-nak is, amelyet egyébiránt a FINA-alelnök és korábbi honi korszakos úszóelnök Gyárfás Tamás szerkeszt. Feladatait a Magyar Úszó Szövetségben az a Dénes Tamás – tévés, rádiós műsorvezető – veszi át, akit Bienerth Gusztáv hozott magával a MÚSZ-ba, és aki egy hétfői, szerkesztőségünknek eljuttatott eseménymeghívóban – amelyben pünkösdi úszó Budapest Bajnokságra invitálják az újságírókat – már a szövetség sajtófőnökének nevezte magát.

Sajtófőnök? Elírás

– Ennek nincs jelentősége, nyilván a közleményt összekaparó kolléganő írta így – magyarázta az „elírást” megkeresésünkre Dénes Tamás, akinek elmondása szerint közte és Csurka között soha, semmilyen pozícióharc nem volt. Azt mindenesetre elmondta, hogy bár „pletykákból” már tud Csurka felmondásáról, azt az igazgatói szobában tette meg, a részleteiről ő maga még nem tud semmit.

A Magyar Úszó Szövetség köszöni Csurka Gergely sok éves munkáját, személyében egy értékes munkatárstól búcsúzik, további pályafutásához pedig sok sikert kíván – tette még hozzá Dénes Tamás, aki szerint „okos emberek” majd eldöntik, lesz-e a MÚSZ-nak jelöltje a FINA médiabizottságába.

Cikkünk elkészülte után Csurka Gergely az alábbi nyilvános posztot helyezte el a Facebookon:


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »