Csodaszarvassal zárják le a vizes vébét

Csodaszarvassal zárják le a vizes vébét

A csodaszarvas történetét dolgozza fel a magyarországi vizes világbajnokság vasárnapi esti záróshow-ja, jelentette be Vági Bence, a záróünnepség előadásának rendezője a köztévén. Vági elmondta, hogy 18 országból 200 előadóművész, köztük 80 artista és több mint 50 táncos érkezik, akik egy ősi történetet fognak életre kelteni.

A záróműsorban szereplő csodaszarvas 7 x 6 méteres óriásbábja hosszú tervezés eredménye, amely a kifinomult technikának köszönhetően érzelmeket is képes kifejezni.

Bár a szarvasok általában nem kifejezetten vízi állatok, a rendező a koncepciót azzal indokolta, hogy a csodaszarvas a mongolok keletkezéstörténetében is felbukkan, mutatva, hogy a magyarok keletről érkeztek,Jöttek vissza a Kíárpát-medencébe a világbajnokság pedig „keletre megy tovább”, hiszen következő rendezője a Koreai Köztársaság lesz.

Hírdetés

Vági Bence elárulta, hogy a nagyszabású produkcióhoz az interneten hirdették meg a castingot, melyre csak artistából nyolcszázan jelentkeztek.

Az előadás mindegyik eleme – a jelmezek, a díszletek és a zene is – magyar alkotók és kivitelezők munkája. A show látványtervezője Iványi Árpád, a jelmeztervező Kasza Emese, a zeneszerzők Sárik Péter és Elek Norbert.

(MTI)


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »