Brutális gyilkosság Budapesten: anyát és kisfiát végezte ki az arab

„A bántalmazást követően, az átlagost lényegesen meghaladó szenvedések közepette, perceken belül életüket vesztették.” – írja a vádirat az áldozatokról. A különösen kegyetlen mészárlást még 1996-ban követte el a líbiai férfi, akinek ügyében most, a nem jogerős ítélet után a Fővárosi Ítélőtábla dönthet. Ma lesz az első nyilvános ülés az ügyben – írja a 24.hu.

21 év telt el a gyilkosság óta. Első fokon életfogytiglanra ítélték a gyilkosság idején 22 éves libanoni vádlottat, nyereségvágyból, különös kegyetlenséggel, több emberen elkövetett emberölés miatt. A férfi az ítélethirdetéskor olyan dühös lett, hogy a cipőjét hozzávágta a bírónőhöz. Most sokan várják kíváncsian, hogy másodfokon miképp dönt az ítélőtábla a kegyetlen gyilkosság ügyében, melynek vádlottját 19 évvel tette után sikerült elfogni.

A vádirat szerint 1996-ban jött Magyarországra a libanoni fiatalember, pénz, lakhatás, munka nélkül. Egy már a hazánkban élő, Újpesten lakó, szír vállalkozó fogadta be. Lakhatott és ellátást is kapott egy barátjával náluk, cserében dolgoznia kellett a férfi boltjában. Csakhogy a vállalkozó egy hét múlva valamiért elküldte a fiatalembert, akit egyébként előzőleg kiutasítottak az országból, mivel turistaként érkezett hozzánk, de lejárt a tartózkodásra akkoriban adott ideje.

A fiatalember nyugatra akart menni, ezért eldöntötte, hogy akár erőszakkal is pénzt szerez a családtól, amelyik korábban szállást adott neki. Betört hozzájuk, a nappaliban találkozott az anyával és a hétéves kisfiával. ekkor már egy kés és egy sodrófa is volt nála, ezeket a pincében találta. A családfő nem volt otthon, dolgozott.

Hírdetés

A vádirat így ír az azután történtekről:

A nappaliban a vádlott rátámadt az asszonyra, a nyújtófával bántalmazta, majd a földre került sértettet 5 alkalommal az arcán és nyakán megszúrta. Ezután a kisfiút is bántalmazta, majd őt 9 alkalommal a nyakán megszúrta. Ezt követően az asszony ujjáról lehúzott 4 aranygyűrűt, le vette az arany karkötőjét, és a nappaliban talált értékes női karórát is elvette, majd távozott a helyszínről. A sértettek a bántalmazást követően, az átlagost lényegesen meghaladó szenvedések közepette, perceken belül életüket vesztették.

A család másik gyermeke, az akkor 12 éves kislány az emeleten bujkált, mindent hallott, ő mondta el később hazatérő apjának, mi történt.

A fiatal gyilkos másnap eladta a zsákmányt és a pénzből nyugatra utazott. 2014-ben fogták el Svájcban: a neve már más volt, de egy áruházi lopáskor lebukott, akkor ujjlenyomatot vettek tőle és így került be az adatbázisba, a magyar rendőrség pedig rögtön le is csapott rá. 2015-ben már ki is adták Magyarországnak. Ő az a férfi, aki, mikor itthon első fokon életfogytiglanra ítéleték, hozzávágta a cipőjét a bírónőhöz.

24.hu


Forrás:hunhir.info
Tovább a cikkre »