Bayer Zsolt: Uramisten

Bayer Zsolt: Uramisten

„Szinte az összes plébániáját bezárja egy német püspökség

Stephan Ackermann, a németországi Trier katolikus püspöke bejelentette, hogy egyházmegyéje bezárja összes plébániájának 96%-át.

A trieri egyházmegye, ami a legrégebbi egyházkerület Németországban, felszámolja 903 plébániáját, 35-re csökkentve azok számát – jelentette a Gloria Tv. Az intézkedést Stephan Ackermann püspök jelentette be egy egyházmegyei tájékoztató gyűlésen Trierben. Bejelentése során a püspök „válságról” beszélt.

Nem csak a trieri egyházkerület, hanem az egész német egyház válságát mutatja az a Reinhard Marx bíboros által feltárt tény is, hogy a 2016-os évben az 1,7 milliós katolikus lakosságú müncheni érsekség szemináriumába mindössze egyetlen papnövendék jelentkezett.

Marx bíboros erről panaszkodva különösen sürgette a Ferenc pápa egyik legújabb interjújában felvetett megoldás bevezetését az egyes egyházmegyékre jellemző paphiány ellensúlyozására: a viri probati, a kipróbált házas férfiak papi funkcióba emelését – számolt be a Katolikus Válasz.” (mandiner) 

De végül is, semmi baj. Majd a bezárt plébániákra hamarosan beköltöznek a muszlim hitszónok képzők. Ott lesz jelentkező, elég. Merkel és a pápa (akinek semmit sem jelent Európa, és a jelek szerint ugyanennyit jelent a katolicizmus maga) úgyis éppen most egyeztek meg, hogy a falakat le kell bontani. Értsd: az összeset be kell engedni Európába.

(„Vatikáni találkozó: Merkel és Ferenc pápa a falak ledöntésére szólított fel

Hírdetés

Afrikáról, a párizsi klímaegyezményről és multilaterális politikai és társadalmi kérdésekről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel találkozóján szombaton a Vatikánban. A katolikus egyházfő és a német kancellár a falak ledöntésének szükségességét is hangsúlyozta.

Afrikáról, a párizsi klímaegyezményről és multilaterális politikai és társadalmi kérdésekről is szó volt Ferenc pápa és Angela Merkel találkozóján szombaton a Vatikánban, s a német kancellár Pietro Parolin szentszéki államtitkárral is egyeztetett az aktuális nemzetközi kérdésekről. A pápával folytatott, a vatikáni protokoll szerint hosszúnak számító, 40 perces találkozója után Merkel a jelen lévő újságírók szerint sajnálatát fejezte ki, hogy Egyesült Államok kilépett a globális felmelegedés mérséklésére kidolgozott egyezményből.

A katolikus egyházfő és a német kancellár a „falak ledöntésének” szükségességét hangsúlyozta. (…)” (mandiner)

Bayer Zsolt

Forrás: ]]>Bádog – Bayer Zsolt blogja]]>

 

Köszönettel és barátsággal!

www.flagmagazin.hu


Forrás:flagmagazin.hu
Tovább a cikkre »