Az iskola előtt vert viperával és bokszerrel kiskorúakat egy „népes társaság”

Az iskola előtt vert viperával és bokszerrel kiskorúakat egy „népes társaság”

Az iskola előtt vert viperával és bokszerrel kiskorúakat egy „népes társaság”

Vádat emelt a Szegedi Járási és Nyomozó Ügyészség négy férfival szemben, akik kiskorú lányt és fiút bántalmaztak tavaly novemberben, egy szegedi iskola előtt.

Hírdetés

A négyes este 8 órakor támadta meg a párt az iskola előtt, az utcán. A támadók között volt egy kiskorú, annak az édesapja, a keresztapja, és még egy ismerősük.

Még ezek után sem bízták a véletlenre, a fiatalkorú jobb öklén ugyanis egy bokszer is volt, míg apja egy viperával ütött. „A vádlottak a fiút a földre vitték, pulóverét fejére húzták, mind a négyen ököllel testszerte ütlegelték, illetőleg a bokszerrel és a viperával is bántalmazták“ – írja az ügyészség. Megverték a lányt is, aki a fiút meg akarta védeni, őt megütötték, megrugdosták.

A verést azzal fejezték be, hogy legközelebb a viperával még több ütést kapnak, illetőleg búcsúzóul a fiatalkorú vádlott a földön fekvő fiúba belerúgott. A fiúnak testszerte 8 napon belül gyógyuló sérülései keletkeztek a mellkasán, a fején, a hátán, a lábszárán, a lány 8 napon belül gyógyuló sérüléseket szenvedett a fején, illetőleg a lábszárán.

Az ügyészség értékelése szerint a vádlottak magatartása kihívóan közösségellenes, erőszakos és egyben alkalmas volt arra, hogy másokban megbotránkozást, riadalmat keltsen.

Mindezeken túlmenően mivel a vádlottak egyike a felügyelete és gondozása alatt álló kiskorúval követte el a bűncselekményt, így a kiskorú nevelésére vonatkozó kötelezettség súlyos megszegésével a fiatalkorú vádlott erkölcsi fejlődését is veszélyeztette.

A vádlottak által a bántalmazáshoz használt vipera élet kioltására alkalmas eszköznek minősül, ezért az ügyészség a vádlottakat felfegyverkezve, csoportosan elkövetett garázdaság bűntettével, súlyos testi sértés bűntettének kísérletével, valamint a fiatalkorú nevelésére köteles vádlottat kiskorú veszélyeztetésének bűntettével is vádolja.


Forrás:privatkopo.hu
Tovább a cikkre »