Az ellenőrök utazhattak, de a sajtó nem szállhatott fel a felcsúti kisvasútra

Az ellenőrök utazhattak, de a sajtó nem szállhatott fel a felcsúti kisvasútra

Jelentős médiaérdeklődés kíséretében, szakadó esőben látogatta meg a Vál-völgyi Kisvasutat a német Ingeborg Grassle vezette uniós delegáció. A küldöttséget – a Magyar Nemzet információi szerint – a kisvasutat működtető Felcsúti Utánpótlás Nevelésért Alapítvány képviselői fogadták.

A tanácskozáson a kiszivárgó hírek szerint az uniós támogatással megépült beruházás kihasználtsága is szóba került. A delegáció az alcsútdobozi arborétumtól a Puskás Akadémia stadionjáig, a Pancho Arénáig utazott, majd  busszal folytatta útját Szekszárd felé. A sajtó munkatársait nem engedték felszállni a járatra. A helyszínen megjelent Hadházy Ákos, az LMP társelnöke és Szigetvári Viktor, az Együtt politikusa is, akik korábban többször kritizálták a beruházást és annak hatalmas költségeit.  

Hírdetés

http://mno.hu/

Az Európai Parlament költségvetési ellenőrző bizottsága hétfőn délben érkezett meg Budapestre. A háromnapos tényfeltáró út célja, hogy ellenőrizzék, az uniós források elköltése szabályszerű-e. Hétfőn a 4-es metrót tekintették meg, kedden a kisvasutat, de ismerkednek a Budapest szíve projekttel, és elutaznak Szekszárdra, valamint Bajára is.

A bizottság útját nagy levelezgetés előzte meg, Lázár János kancelláriaminiszter és Deutsch Tamás néppárti EP-képviselő is közbelépett, hogy valahogy eltérítse céljától a vizsgálódást, vagy legalábbis ne most, hanem a választások után jöjjenek a brüsszeli bürokraták nézelődni. Lázár János azt írta, felháborítónak tartja, hogy több ezer társfinanszírozásból épp azt a projektet vizsgálják, amely a miniszterelnök falujában valósul meg. A levelezésből a szokottnál nagyobb médiafelhajtás is adódott, pedig egy ilyen út normális és szokásos az EP uniós forrásainak felhasználását nyomon követő bizottsága részéről.


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »