"A magyar közszolgálat iráni retorikát idéz a zsidó milliárdost 'gonosz cionista-amerikainak' nevezve" – kürtöli világgá a Zsidó Távirati Iroda

"A magyar közszolgálat iráni retorikát idéz a zsidó milliárdost 'gonosz cionista-amerikainak' nevezve" – kürtöli világgá a Zsidó Távirati Iroda

Ezzel a címmel terjeszti a Zsidó Távirati Iroda a Mazsihisz verzióját arról, hogy az MTVA M1 hírműsora szerdán Sorosról tett kijelentéseket idézett, és az állami hírügynökség erről hallgatott.

A „tudósítás” ezzel indul: „Magyar zsidók elítélték a köztévének azt a…”

E „retorika” egyes bírálók szerint antiszemita érzelmeket kelt, mert Soros zsidó.

A Híradó idézte Irán legfőbb szellemi vezetőjét, Hamenei ajatollát, aki Sorost „gonosz cionista-amerikai multimilliárdosnak nevezte”.

A Mazsihisz elítélte, hogy Hameneit idézték, mert az a magyarországi „szélsőjobboldali médiában meglévő zsidóellenes érzelmeket visszhangozza”.

Az MTI pedig elutasította a Mazsihisz közleményének kiadását.

Hírdetés

Radnóti Zoltán, a Mazsihisz rabbitanácsának elnöke szintén elítélte a Soros-ellenes retorikát, mert az „főidőben sugárzott antiszemita buzdítás”. Hozzátette, hogy az M1 gyűlöletkeltése „közpénzen történik.”

Mondta a hatalmas összegű közpénzen eltartott Mazsihisz.

Amely faji alapú cenzúrát akar bevezetni. Vagyis nem idézhető a világ azon politikai vezetői, akik nézetüket fejezik ki zsidó származású emberekkel szemben, de mindenki mást, hindit, magyart, szerbet nyugodtan lehet negatívan említeni anélkül, hogy fennállna a cenzúra igénye.

Leszögezendő: a közszolgálat eleget tett kötelességének és nem alkalmaz faji diszkriminációt az idézetei válogatásánál.

Ha hibát vétett az az, hogy május 24-ig, két teljes hetet várt az idézettel, ugyanis ezt az ajatollah korábban mondta.

Az idézet a New York Times-ban is megjelent május 10-én este, így e blogra másnap került, ahogyan a Demokrata portáljára is.

Az ”amerikai zsidók” nem tiltakoztak, hogy a világ, egyébként nem szélsőjobboldali magyarok kezében lévő lapja kötelességszerűen idézte Hamenei ajatollát, azaz annak a békés országnak a szellemi vezetőjét, ahol az atomfegyverek birtoklását átok („fatva”) tiltja, szemben a háromszáz atomtöltettel rendelkező, megszállást és apartheidet gyakorló Izraellel.

(Forrás: Lovas István honlapja – JTA)


Forrás:kuruc.info
Tovább a cikkre »