A Dózsa Györgyi úti mercedeses embere védte Rogánt Csepelen?

Egy csapat különös biztonsági ember védte Rogán Antal és Németh Szilárd csepeli lakossági fórumát: egyikük K. Konrád, a fórumot őrző biztonsági cég ügyvezetője – írja a 444.

A portál szerint a biztonságiak ugyanahhoz a német céghez köthető kisbuszból szálltak ki, amelyiktől a Dózsa György úton tragikus balesetben részt vevő M. Richárd Mercedese is származott. Ráadásul a biztonságiak a kitűzőjük alapján a Swat Privat Group emberei voltak, ennek a Gyálra bejegyzett vállalkozásnak az ügyvezetője egy bizonyos K. Konrád. A helyszínen készült felvételek tanúsága szerint K. Konrád volt, aki a rendezvény alatt Rogánt kísérgette – teszik hozzá.

Azt írják, K. Konrád és M. Richárd ellen az év elején ugyanabban az ügyben folytatott titkos nyomozást a Nemzeti Védelmi Szolgálat. A 444 birtokába jutott rendőrségi, ügyészségi és titkosszolgálati dokumentumok szerint M. Richárd, K. Konrád és társaik feltehetően egy korrupt rendőrtiszt elleni titkos nyomozás során kerültek a hatóságok látókörébe 2017 elején. K. Konrádot egyébként „Izom”, míg M. Richárdot „Gyurma” fedőnéven ismeri a magyar titkosszolgálat.

Hírdetés

Az ügy előzménye, hogy M. Richárdtól elloptak egy Audit. Később egy ismeretlen férfi – vélhetően egy rendőr – információt adott, hozzásegítve M. Richárdot ahhoz, hogy eljusson a tolvajhoz. „A rendelkezésre álló adatok alapján feltehető, hogy M. Richárd és társai rendvédelmi kapcsolatuk segítségével jutottak el a feltételezett autótolvajhoz, illetve rendvédelmi kapcsolatuk segítségével kísérlik meg visszaszerezni a járművet. (…) Jelen adatok szerint a feltételezett tolvajt M. Richárd megbízottja személyi szabadságban korlátozhatta. M. Richárdhoz és kapcsolataihoz erőszakos cselekmények köthetők” – foglalja össze a történteket a Nemzeti Védelmi Szolgálat lehallgatást elrendelő határozata.

A 444 azt írja, M. Richárd megbízásából K. Konrád kapta el a tolvajt. A hivatalos dokumentumok szerint az autót végül pár nappal később a TEK emberei tartóztatták fel Esztergom határában, a gépkocsiban ekkor már K. Konrád ült. 

A portál szerint az NVSZ önbíráskodás miatt tett a két férfi ellen feljelentést, a 444 megkeresésére viszont az ügyészség közölte: az önbíráskodási ügynek M. Richárd nem gyanúsítottja. K. Károly pedig azt mondta el a lapnak, hogy nem tud feljelentésről, de megbízásból valóban keresték az ellopott Audit. Rákérdeztek arra is, hogy cége pontosan milyen megbízás alapján védte Rogán Antal és Németh Szilárd csepeli lakossági fórumát. „Ne haragudjon, de a szerződéseinkkel kapcsolatban nem tudok semmilyen felvilágosítást adni” – közölte K. Konrád.

Rogán Antal titkárságán a portál biztonsági emberekkel kapcsolatos kérdésére azt közölték, hogy a miniszter „soha nem alkalmazott biztonsági szolgálatot, illetve testőrt sem (…) az eseményen meghívott vendégként vett részt, minden egyéb a rendezvény szervezőinek döntése volt.”


Forrás:mno.hu
Tovább a cikkre »